Προσφορές - Τι να προσέξετε!

Τι πρέπει να προσέξετε σε μία προσφορά για τον ανελκυστήρα σας!


Προσπαθώντας να σας βοηθήσουμε στο να κάνετε την καλύτερη αγορά του ανελκυστήρα θα σας επισημάνουμε πιο κάτω ορισμένα πράγματα που πρέπει να κοιτάξετε σε μια προσφορά που θα πέσει στα χέρια σας:

  1. Το βασικότερο κομμάτι του ανελκυστήρα είναι ο κύριος μηχανισμός , ο οποίος  αποτελείται , από την αντλία το έμβολο και το πλαίσιο του θαλάμου και εκεί είναι που θα πρέπει να ρίξετε το βάρος της προσοχή σας και μην σας δελεάζουν με ωραία κουμπάκια , φωτάκια και φανταχτερούς θαλάμους , τα οποία μόνο από αισθητικής πλευράς συνεισφέρουν στο σύνολο του ανελκυστήρα σας και σε καμία περίπτωση στην ασφάλεια και την καλή λειτουργία αυτού !!! Και το επόμενο η σωστή τοποθέτηση από έμπειρα και ειδικευμένα συνεργεία με την ανάλογη άδεια κατασκευής ανελκυστήρων !!! Όταν λοιπόν κοιτάτε για τον κύριο μηχανισμό θα πρέπει και τα τρία εξαρτήματα που σας αναφέραμε πιο πάνω να είναι από γνωστούς καταξιωμένους οίκους και όχι τίποτα ιδιοκατασκευές μικρών βιοτεχνιών ή τριτοκοσμικών χωρών εισαγωγές !!!
  2.  Παρά πολλά τεχνικά γραφεία προκειμένου να δώσουν μια ανταγωνιστικότερη τιμή σας δίνουν αντλία Γερμανικής ή Ιταλικής  ποιότητας η οποία είναι και εμφανής στον χώρο του μηχανοστασίου και όλα τα άλλα μέρη , όπως έμβολο  και πλαίσιο που βρίσκονται εντός φρεατίου , δηλαδή σε μη εμφανή θέση για τον καθένα , να είναι από άγνωστους και πολλές φορές επικίνδυνους κατασκευαστές εξαρτημάτων!!!
  3.  Μετά τον κύριο μηχανισμό βασικό κομμάτι είναι και ο κεντρικός πίνακας του ανελκυστήρα. Στον πίνακα θα πρέπει να κοιτάξετε να είναι από οίκους καταξιωμένους στον χώρο μας και όχι από μικρές βιοτεχνίες που υπάρχει μεγάλη περίπτωση να κλείσουν.  Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχετε καμία υποστήριξη από αυτούς που έφτιαξαν τον πίνακα αλλά και δεν θα υπάρχουν ανταλλακτικά για τυχόν βλάβες που μπορεί να προκύψουν.
  4. Ένα άλλο κομμάτι που πρέπει να ελέγξετε είναι η αυτόματη πόρτα που μπαίνει στον θάλαμο. Αυτή την στιγμή υπάρχουν διάφορες ποιότητες στην αγορά. Στην αυτόματη πόρτα θα πρέπει να κοιτάξετε από ποιον οίκο είναι η πόρτα αλλά και από ποιό κράτος.
  5. Επίσης βασικό κομμάτι σε μια προσφορά είναι οι εγγυήσεις που δίνονται. Θα πρέπει να ρωτάτε ή να σας δίνουν εγγράφως οι εταιρίες αν στην εγγύηση που έχετε για τον ανελκυστήρα είναι για την αντικατάσταση των μηχανημάτων με ή χωρίς την εργασία. Πολλοί σας δίνουν εγγύηση μόνο για τα εξαρτήματα και όταν συμβεί κάποιο πρόβλημα στον ανελκυστήρα, σας χρεώνουν εργατοώρες που πολλές φόρες φτάνει και στα 200 ευρώ την ώρα.
  6. Η άδεια του ανελκυστήρα είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να ρωτάτε αν είναι μέσα στην τιμή που σας αναφέρουν , γιατί και αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι διαμορφώσεως τις τιμής  , καθώς και τις πιστοποίησης του ανελκυστήρα σας από εξουσιοδοτημένο φορέα ελέγχου  ότι τηρεί τις ανάλογες προδιαγραφές ασφαλείας . 
  7. Όλα αυτά που σας αναφέραμε πιο πάνω είναι βασικά στο να κλείσετε μια συμφωνία με κάποια εταιρία κατασκευής ανελκυστήρων και να πάρετε αυτά που πρέπει να σας δώσουν και όχι αυτά που θέλουν να σας δώσουν. Οι διαφορές που μπορεί να προκύψουν από όλα αυτά είναι τεράστιες και πολλές φορές αγγίζουν και τα 3000 ευρώ!